Vast

Een stilstaand beeld van het ongewilde gevoel.

Mijn verhaal

Sem is een gepassioneerde fotograaf en videograaf met een sterke interesse in het vastleggen van karakter in zijn werk. Op 19-jarige leeftijd heeft hij zijn opleiding tot cameraman afgerond aan het ROC van Hilversum. Sem beschikt over een scherp oog voor detail en weet als geen ander hoe hij een moment op een creatieve en unieke manier kan vastleggen.

Met zijn achtergrond in de camerawereld heeft Sem de nodige expertise opgebouwd op het gebied van belichting, compositie en storytelling. Hij heeft gewerkt aan diverse projecten, van reportages tot studio progamma’s en commercials, en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Met zijn passie voor fotografie en video en zijn technische knowhow is Sem een waardevolle aanwinst voor elk project dat hij aanpakt.

Sem werd geboren in 2003 in Almere en groeide op met een sterke interesse in fotografie en videografie. Op slechts 10-jarige leeftijd ontdekte hij zijn passie voor camera’s en wist hij dat hij later iets met fotografie en videografie wilde gaan doen. Dit was niet geheel toevallig, want er waren al twee cameramannen in zijn familie, wat zijn interesse in het vak alleen maar versterkte.

Toen Sem oud genoeg was, besloot hij zijn passie te volgen en zich in te schrijven voor een opleiding tot cameraman aan het ROC van Hilversum.
Hier kreeg hij de kans om zijn technische vaardigheden te verbeteren en zijn creatieve talenten verder te ontwikkelen. Het was een uitdagende maar zeer bevredigende tijd, en Sem wist dat hij de juiste keuze had gemaakt om zijn droom na te streven. Net als vele had Sem aan het start van zijn opleiding in 2020 last van het corona virus, dit hakte er mentaal in bij hem.
Sem heeft in 2022 na profesionele hulp en hulp van vrienden en familie dit overwonnen.

 
 
Vast

Vast

Gebonden in een spinsel van gedachten die je niet weg krijgt kruip je uit het diepe. Lopend naar het puntje licht wat je ziet. het vel waar je in zit hoort niet bij jou. Je schreeuwt je pijn aan andere. Een depresie voelt alleen in het donker

Over deze foto

Met deze foto wilde ik een depresie representeren, het gevoel dat je vast gebonden zit en niet kan bewegen zoals jij dat wilt. Het touw staat symbool voor de  gedachten die continu door je hoofd heen gaan die je niet kan stoppen. Het laken staat voor de huid waar je niet in wilt zitten. En het strand omdat je net uit de diepte komt.
Je zit vast in een eindeloos lijkende circkle waar je niet uit lijkt te komen.

The making of

Het maken van deze foto was een ingewikeld proces door weers omstandig heden.
De foto is gemaakt met een Canon EOS R6 en als lens heb ik de helios 44-2 gekozen. Dit is een vintage sovjet lens met een swirley bokeh effect, dit karakter is ook te zien in de linker hoek van de foto. Ik heb 2 flex leds gebruikt, heuze wind vangers. Door een stevige wind op het strand met omvallendende lampen, een gewaad dat alle kanten opwaait was dit een heuze opgave.

De kap over het hoofd is een oud wit T-Shirt, en het gewaad bestaat uit 2 matras beschermers. Met in het midden een gat geknipt. Dit was ergs lastig om goed te krijgen door de wind.